Podatki - Pogonska (Kardanska) Gred, Gonila Koles

Pogonska gred je najbolj nenadomestljiv del vseh koles ali zadnjih koles avtomobila. Naloga pogonske gredi je prenos navora z ene enote do druge, zato je pri proizvodnji pogonske gredi in pogonskega zobnika potrebno upoštevati vse razmere njegovega delovanja. Zasnova pogonske gredi obsega dva tečaja, ki sta medsebojno povezana s premično obrobno povezavo. Pogonske gredi in pogonski zobniki pogosto postanejo neuravnovešeni, kar je razmeroma nevaren fenomen, ki vpliva na vse vrtljive mehanizme ter prenos pogona.

Za prvi znak neuravnovešenosti veljajo povečane vibracije, ki se lahko še povečajo ali zmanjšajo in lahko povzročijo dodatno obremenitev prenosnega dela, ki je povezan s pogonsko gredjo, kar lahko zmanjša njeno življenjsko dobo. Dela, ki se lahko najbolj obrabita sta ležajna prirobnica in spremenljiva prestava.

Glavni razlogi neravnovesja: nenatančnost proizvodnje nekaterih delov pogonske gredi, raznolikost med materiali delov, neenotna gostota, prisotnost vrzeli v sklepih nekaterih delov in njihova montažna neusklajenost, netočno usklajevanje vijačnih delov, deformacije gredi zaradi mehanske in toplotne obdelave itd.

Če morate pogonsko gred zamenjati, časa ne zapravljajte v trgovinah in servisnih centrih; ne le, da boste izgubili svoj čas, a tudi denar. Bolje je, da obiščete našo spletno trgovino, kjer strankam nudimo široko paleto nadomestnih delov za vse znamke avtomobila. Potreben del naročite po dostopni ceni in prepričali se bomo, da bo dostava izvedene v najkrajšem možnem času. Poleg pogonskih gredi nudimo tudi druge avtomobilske dele, kot so na primer odmična gred, vztrajniki itd.

Pogonska (Kardanska) Gred, Gonila Koles poceni: Najboljši rezervni deli

Pogonska (kardanska) gred, gonila koles (PASCAL, G8Y001PC)
-20%
Originalni Pogonska (kardanska) gred, gonila koles | PASCAL G8Y001PC Šifra artikla: G8Y001PC
PASCAL Pogonska (kardanska) gred, gonila koles G8Y001PC
47,49 €
37,99 €
vklju. 22% DDV, Dostava
Več kot 100 artiklov na zalogi
  • Stevilo zob 25
  • Premer[mm] 100
  • Visina[mm] 40
Podrobnosti
  • Najboljša cenaRezervniavtodeli24.si garantira avtodele višje kakovosti po atraktivnih cenah.
  • Stroški pošiljanjaPrihranite pri stroških pošiljanja. Brezplačni stroški pošiljanja pri naročilih nad 140 €
  • Hitra dostavaVaše naročilo avtodelov boste prejeli v nekoliko delovnih dneh
PayPal
HypoVereinsbank Bancno nakazilo
VISA
Mastercard
American Express