PP

Pravila in pogoji za vsa naročila potrošnikov

Naslednji pogoji veljajo za vse potrošniške nakupe preko spletne trgovine www.rezervniavtodeli24.si, ki jih ni mogoče uveljaviti za komercialne niti vaše samozaposlitvene dejavnosti. S klikom na gumb "Kupi" (zavezujoče naročilnice) se strinjate s pogoji za naslednji nakup, dobavo in plačilo preko Partio GmbH & Co. KG ("nas") in se uporabljajo za naslednje pogodbeno razmerje med nami in stranko ("vi"): Jezik pogodbe je nemščina.

1. Izvedba naročila


Predstavitev izdelkov v spletni trgovini ni pravno zavezujoča ponudba, vendar neobvezujoče spletni katalog. S klikom na gumb "Kupi zdaj", nastane zavezujoče naročilo izdelkov v košarici. Potrditev, sledi takoj po oddaji naročila in ni pogodbeni prevzem naročila. Potrditev naročila sledi takoj po sprejemu naročila, a še ni pogodbeno zavezujoče naročilo. Naročilo lahko sprejmemo tako, da vam pošljemo potrditveno e-pošto ali vam dostavimo izdelke v dveh dneh. Po zaključku pogodbe so vaša naročila shranjena pri nas. Če izgubite dokumente v zvezi z vašimi naročili, nas prosim kontaktirajte po telefonu oz. e-pošti. Z veseljem vam bomo poslali kopijo podatkov vezanih na vaše naročilo.

2. Razveljavitev


Potrošniki (§ 13 BGB - Nemški državljanski zakonik) imajo v zvezi s spletnim nakupom zakonsko pravico do odstopa od pogodbe skladno z naslednjim poukom.

Pravica do odstopa od pogodbe za potrošnike

Imate pravico, da v roku 14 dni prekličete to pogodbo brez navedbe razloga.

Odstopni rok je 14 dni od dneva, ko ste vi ali nekdo tretji, ki ste ga določili, ki pa ni prevoznik, sprejeli zadnje blago.

Za izvajanje vaše pravice do odstopa od pogodbe nas (Autodoc GmbH, Josef-Orlopp-Straße 55, 10365 Berlin, Nemčija, številka faksa: +49 30 208 478 250, e-poštni naslov: [email protected]) morate z jasno izjavo (npr. pismo poslano s pošto, faks ali e-pošta) obvestiti o vaši odločitvi, da preklicujete pogodbo. Za to lahko uporabite priložen vzorčni obrazec, ki pa ni predpisan.

Za upoštevanje odstopnega roka zadostuje, da sporočilo o izvajanju pravice do odstopa od pogodbe odpošljete pred odstopnim rokom.

Posledice preklica

Če prekličete to pogodbo, vam moramo vsa plačila, ki smo jih dobili od vas, vključno s stroški dostave (z izjemo dodatnih stroškov, ki so nastali zaradi vaše izbire drugačne dostave, kot jo ponujamo kot ugodno standardno), vrniti takoj in najkasneje v roku štirinajst dni od dneva, ko smo prejeli sporočilo o preklicu te pogodbe. Za vračilo denarja uporabljamo enako plačilno sredstvo, kot ste ga uporabili pri prvotni transakciji, razen če smo se z vami izrecno dogovorili drugače; v nobenem primeru vam ne obračunamo stroškov tega vračila denarja.

Za blago, ki se ga lahko normalno vrne s pošto, velja:

Vračilo lahko zavrnemo dokler ne dobimo blaga nazaj ali dokler nam ne dokažete, da ste blago poslali nazaj, odvisno od tega, kaj je prej.

Vi morate blago takoj in na vsak način najkasneje štirinajst dni od dneva, ko ste nam sporočili preklic te pogodbe, poslati nazaj ali izročiti na naslednji naslov: Autodoc GmbH (Retoure - Lager R) Rhinstraße 132, 12681 Berlin, Deutschland.

Rok je izpolnjen, če odpošljete blago pred pretekom roka štirinajstih dni. Neposredne stroške vračanja blaga nosite vi sami.

Za blago, ki se ga ne da poslati s pošto (npr. rezervni deli, ki se jih ne more dati v paket) velja:

Stroške eventualne izgube vrednosti blaga morate plačati samo, če ta izguba vrednosti ne izhaja iz nujnega preverjanja kakovosti, lastnosti blaga in načina delovanja.

Za blago z dodatnimi varnostnimi zahtevami za transport (akumulatorji):

Ko prejmete izdelek, ki vključuje posebno obvestilo, ki vam svetuje, da shranite embalažni material za primer vračila, vam priporočamo, da sledite tem navodilom:

- obdržite tesnilne zatiče, ki se uporabljajo za zapiranje lukenj in preprečujejo uhajanje tekočine iz akumulatorja;

- hranite embalažni material, ki ščiti ohišje akumulatorja pred poškodbami;

- shranite škatlo, označeno z opozorilom, da vsebuje nevarni material.

Če je bil vaš AUTODOC paket poškodovan, uporabite nov embalažni material, da nam izdelek pošljete nazaj. Ker paket vsebuje nevarni material, se prepričajte, da uporabite trdno škatlo za pošiljanje, ki je odporna na udarce. Zavarujte izdelek pred premiki znotraj zunanje embalaže in pred naključnim aktiviranjem. Izdelek pokončno postavite v škatlo za pošiljanje in se prepričajte, da ni ohlapna. Za zapolnitev praznega prostora med škatlo za pošiljanje in izdelkom uporabite polnilni material, na primer polnilni material, ki ga ponuja AUTODOC ali časopis.

Poškodovanih nevarnih materialov, kot so puščajoči akumulatorji, ni mogoče vrniti in jih je treba oddati v specializiranem obratu za recikliranje.

– Konec pouka o pravici do odstopa od pogodbe –

Vzorčni obrazec za preklic

(Če želite preklicati pogodbo, prosim izpolnite ta obrazec in nam ga vrnite)

– Na: (Autodoc GmbH, Josef-Orlopp-Straße 55, 10365 Berlin, Nemčija, številka faksa: +49 30 208 478 250, e-poštni naslov: [email protected]
– S tem preklicujem /o (*) pogodbo, ki sem / smo (*) jo sklenili o nakupu naslednjega blaga (*)/ izvajanju naslednje storitve (*)
– Naročeno dne (*) / prejeto dne (*)
– Ime potrošnika / potrošnikov
– Naslov potrošnika /potrošnikov
– Podpis potrošnika / potrošnikov (samo pri papirnem obvestilu)
– Datum
________
(*) neustrezno prečrtajte.

Izjeme pri pravici do odstopa od pogodbe

Obstajajo zakonske izjeme za pravico do odstopa od pogodbe (§ 312g BGB), kjer si pridržujemo, da se nasproti vam sklicujemo na naslednji predpis: pravica do odstopa od pogodbe ne obstaja pri pogodbah za dostavo blaga, ki ni v naprej narejeno in za izdelavo katerega je potrebna izbira ali določilo potrošnika ali je jasno prilagojeno potrebam potrošnika.

Pravica do odstopa od pogodbe ne obstaja pri dostavi blaga, kadar je to po dobavi na osnovi sestave neločljivo povezano z drugim blagom.

Poleg tega vas opozarjamo na to, da nam morate po § 357 odstavek 7 št. 1 BGB povrniti izgubo vrednosti, ki je nastala pri ravnanju z blagom, ki ni bilo potrebno za preverjanje kakovosti, lastnosti in načina delovanja. Sodna praksa je, da se tudi vgradnja avto delov ne smatra kot nujna.

3. Stroški poštnine, dostave in poštnine


Dostava po vsej Sloveniji:

Izračun stroškov dostave do 140,00 € pride dostava približno 9,95 €. Nudimo brezplačno dostavo, če znesek naročila presega 140,00 € (razen za dostavo v tujino in za posebne vrste pošiljk – veliki paketi in zastave).

Brezplačna dostava ni na voljo za naročila, dostavljena:

- na priobalne otoke;
- izven Slovenije

Brezplačna dostava je na voljo samo za standardne izdelke, ko je dosežena minimalna vrednost naročila. Prosimo, upoštevajte, da minimalna vrednost naročila ne vključuje:

- pnevmatik, platišč ali določenih kategorij in dodatkov;
- povratnih artiklov;
- velikih izdelkov;
- dodatnih storitev, kot je „varno naročanje‟;
- stroškov dostave;
- doplačil za velike izdelke.

Če uporabljate plačilne metode, kot so PayPal, kreditno kartico ali nakazilom, vam ne bomo zaračunali dodatnih transakcijskih stroškov.

Dostava izven Slovenije:

Stroški dostave v tujino so navedeni spodaj in so veljavni, ne glede na znesek naročila, in jih je obvezno potrebno plačati.

Andora 35,00
Argentina 165,00
Avstralija 120,00
Avstrija 9,95
Belgija 9,95
Bosna in Hercegovina 40,00
Brazilija 165,00
Bulgarija 9,84
Češka 10,56
Čile 165,00
Ciper 35,00
Danska 10,22
Dominikanska republika 165,00
Egipt 75,00
Ekvador 165,00
Estonija 15,95
Ferski otoki 14,87
Finska 10,95
Francija 9,95
Grčija 9,95
Hrvaška 15,00
Indija 120,00
Irska 30,00
Islandija 40,00
Italija 9,95
Izrael 75,00
Južna Afrika 1000,00
Kanada 120,00
Kenija 165,00
Kolumbija 165,00
Latvija 15,95
Lihtenštajn 30,00
Litva 15,95
Luksemburg 9,95
Madžarska 8,49
Makedonija 40,00
Malta 30,00
Mehika 120,00
Moldavija 40,00
Monako 40,00
Mozambik 165,00
Nemčija 6,95
Nizozemska 9,95
Norveška 20,92
Nova Zelandija 165,00
Panama 165,00
Poljska 6,16
Portoriko 120,00
Portugalska 9,95
Romunija 9,76
San Marino 20,00
Slovaška 9,95
Španija 9,95
Srbija 40,00
Švedska 9,37
Švica 30,76
Turčija 75,00
Urugvaj 165,00
Velika Britanija 9,44
Zambija 165,00
Združene Države Amerike 100,00
Združeni Arabski Emirati 120,00

Dodatni stroški za prevelik tovor:

Naslednji rezervni deli se štejejo kot prevelik tovor:
baterija, katalizator, razdelilec, dušilec, dirkaške izpušne cevi, pragovi, krila, rezervoar za gorivo, spojler, priključek za prikolico, prednji okrov, notranji pokrov notorja, pokrov motorja, izolacija motornega prostora in odbijača.

Dostava prevelikega tovora v Sloveniji ni mogoča!

Dostava prevelikega tovora znotraj Nemčije:
1) stroški pošiljanja kolektorja, katalizatorja, dušilca, dirkaških izpušnih cevi se bodo povečale za 5,00 € kot prevelik tovor;
2) stroški pošiljanja pragov, rezervoarja za gorivo, kril, spojlerja in odbijača se bodo povečale za 10,00 € kot prevelik tovor;
3) stroški pošiljanja sprednjega okrova, priključka za prikolico (kljuka), pokrva motornega prostora, pokrova motorja in izolacije motornega prostora se bodo po vsej Nemčiji povečali za 15,00 € kot prevelik tovor.

Dodatni stroški pošiljanja za prevelik tovora v tujini (v drugih državah):
Avstrija: 26,95 €
Belgija: 26,95 €
Češka: 20,95 €
Danska: 36,95 €
Francija: 36,95 €
Italija: 46,95 €
Luksemburg: 26,95 €
Nizozemska: 26,95 €
Slovaška: 30,95 €
Švedska: 46,95 €
Švica: 26,95 €

Dodatna pristojbina za prevelik tovor velja za vsak izdelek. Opomba: Pošiljanje prevelikega tovora v države, ki niso navedene na tem seznamu ni mogoča.

Vse navedene cene vključujejo zahtevan DDV, ki je 22.00%.

Čas dostave:

Na zalogi

pomeni, da je izdelek na zalogi. Običajno pošljemo izdelke s tem statusom v roku 1-2 dni od prejema potrdila o plačilu za naročilo.

Ni na zalogi

pomeni, da izdelka trenutno ni mogoče naročiti: ni na voljo ali ni več v proizvodnji. Naročite lahko podoben izdelek drugega proizvajalca.

Ni dostave na državne praznike.

Varno naročilo:

Z možnostjo varnega naročila imate možnost podaljšanja standardne pravice do odstopa. Za majhno, pavšalno plačilo 3,95 € na naročilo vam nudimo povračilo celotnega zneska in brezplačno vrnitev pošiljke v 100 dneh brez navedbe razloga. To možnost je mogoče izbrati v zadnjem koraku procesa naročila (»Potrdite«). Za koriščenje te možnosti mora biti izdelek v originalnem stanju in ne sme biti poškodovan, pritrjen ali nameščen. Možnost varnega naročila ne nadomešča ali krši vaše pravice do odstopa. Možnost varnega naročila velja le za eno vračilo na naročilo. Takoj ko bomo prejeli vaš nadomestni del, ga bomo skrbno pregledali. Če bo izdelek ustrezal prej omenjenim kriterijem, vam bomo povrnili vrednost izdelka ali pa bomo izdelek zamenjali z drugim – odvisno od vaših želja. Opomba: Varno naročilo ne velja za velike izdelke, stare avtodele kot del zamenjave povratnega artikla ali pnevmatike. Poleg tega pogoji varnega naročila ne veljajo za izdelke iz drugih naročil, ki so bili opravljeni brez izbire možnosti varnega naročila.

4. Plačilni pogoji


Kreditne kartice:

Ko za način plačila izberete kreditno kartico, prosimo, pritisnite na “kupi.” S tem boste preusmerjeni na varno stran, kjer lahko izberete vrsto kreditne kartice. Za izvedbo plačila morate vnesti pravilne informacije kartice in potrditi plačilo. Vaša kartica bo obremenjena, ko bo vaše naročilo zaključeno.

PayPal:

Ko boste oddali naročilo, boste preusmerjeni na PayPal-ovo spletno stran. Prosimo, vpišite se in izvedite plačilo. Plačilo s PayPal-om pomeni, da morate imeti PayPal račun. Dodatnih tarif ni.

Nakazilo:

Količina za plačilo bo prenesena na naš bančni račun.
Cilj: številka naročila.
Številko naročila boste prejeli na svoj e-poštni naslov, kamor bo poslana nemudoma ob naročilu. Številka naročila, ki jo boste ob oddanem naročilu prejeli na e-poštni naslov bo, še enkrat, prikazana nemudoma ob naročilu. Blago bo poslano takoj po prejetem plačilu na naš bančni račun. V tem primeru lahko prenos na banki traja do 3 dni.

5. Pridržek lastninske pravice


Blago ostane naša lastnina, dokler ne dobimo celotnega plačila.

6. Garancija


Veljajo zakonske določbe za garancijo. Pravni garancijski rok je 24 mesecev, začne se z dostavo blaga. Škoda, povzročena zaradi, nepravilne uporabe ali zaradi pomanjkanja ali nepravilnega vzdrževanja ni vključena v garancijo. Garancija je izključena za poškodbe in škodo, nastalo zaradi neprimerne ali nepravilne uporabe (instalacije), neupoštevanja navodil ali nepravilnega ali malomarnega ravnanja. Garancija je nična, če ste vi ali druga oseba, uporabila neustrezne ukrepe in / ali poskušali popraviti sami dele, ne da bi pri nas vprašali za dovoljene v kolikor so ti ukrepi vzrok za okvare ali poškodbe. V primeru uveljavljanja garancije je vaša izbira, da izrabite svojo pravico do popravila ali dostavo novega blaga brez napak. Če kasnejša učinkovitost delovanja pripelje do nesorazmerno visokih stroškov, je uveljavljanje garancije omejena na preostalo kasnejšo učinkovitost.
V okviru dostave blaga brez napak, je zamenjava za dele višje kakovosti in lastnosti, že domnevano sprejeto, dokler je razumno.
Vse nadaljnje pravice, zlasti odstopa od pogodbe o nakupu ali znižanje, je mogoče opraviti šele po primernem obdobju uporabe ali če je že dvakrat pokvarilo. Če obstaja garancija določenega proizvajalca, ki jo lahko uporabite poleg garancijskega servisa, bo to navedeno v opisu izdelka. V tem primeru ta garancija velja samo za posamezen izdelek.

7. Odlagalni sistemi / Obvestilo o odlaganju akumulatorjev


Naše podjetje je povezano s državim sistemom za upravljanje s odpadki v skladu s členom 6, odstavek 1, v skladu z pakiranja embalaže. Na zahtevo, lahko naštejemo tudi ustrezne občinske zbiralnice (centri za recikliranje) za kraj vašega stalnega prebivališča, kjer lahko odstranjevanje poteka brezplačno v skladu z odlokom o embalaži.

Baterije vsebujejo dragocene surovine, ki so dejansko škodljive za okolje, vendar jih je mogoče reciklirati. Stare baterije, zato ne spadajo v navadne gospodinjske odpadke, temveč jih je potrebno zavreči ločeno. Trgovci imajo pravno obveznost sprejemanja vrnjenih starih baterij. Potrošniki so dolžni prinesti rabljene baterije na ustrezna zbirališča.

garbage

Baterije, ki so v skladu s predpisi za odstranjevanje lahko prepoznate po prečrtanem smetnjaku, ki je natisjen na embalaži. Pod simbolom smetnjak lahko najdete kemijsko ime škodljive snovi:

Pb = Svinec vsebuje več kot 0.004% svinca.
Cd = Kadmij vsebuje več kot 0.002% kadmija.
Hg = Živo srebro vsebuje več kot 0.005% živega srebra.

Seveda, lahko baterije kupljene pri nas, vrnete nazaj k nam na ustrezno odlagališče. Prosim, pošljite paket z zadostno poštnino s ključno besedo "odstranjevanje baterije" na: Partio GmbH & Co. KG, Gontardstraße 11, 10178 Berlin.

Pomembno! Električna in elektronska oprema, se ne sme odlagati v gospodinjske odpadke. Potrošniki lahko pustite svojo električno opremo na enem od občinskih zbiralnih točkah (centri za reciklažo).

Naslov:
Partio GmbH & Co. KG
Gontardstraße 11
10178 Berlin

Email: [email protected]

Izvršni direktor:
Vitalij Kungel

Кegistracijska številka: HRA 46240 B, registrirani preko administrativnega sodišča (Amtsgericht) Berlin-Charlottenburg
DDV Reg Št.: DE281524963

8. Odlaganje za motorje z notranjim zgorevanjem in motornega olja


Opozarjamo, da sprejmemo odpadna olja, ki se uporablja v motorjih z notranjim izgorevanjem ali menjalniku v skladu z našo pravno obveznost v našem poslovnem naslovu, ki je naveden v ponudbi. Znesek je odvisen od vrnjenega motornega in menjalniškega olja kot tudi oljnih filtrov v vsakem posameznem primeru. To vključuje tudi olje iz menjave olja.

Načelo „Brezplačno“ velja samo za sam sprejem, in ne do stroškov, ki nastanejo v primeru dostave. V tem primeru se pozanimajte glede morebitne omejitve za poštne storitve zaradi predpisov (predpisi za nevarno blago).

Berlin, Marec 2015

PayPal
HypoVereinsbank Bancno nakazilo
VISA
Mastercard
American Express
Prosim počakajtedotted